+38 068 456 53 58

+38 068 456 53 58

Топ-5 міфів про роботу адвоката

Illustration

Часто, коли ми обираємо професію юриста, ми не до кінця усвідомлюємо, які стереотипи нам заважають оцінити те, куди ми рухаємось.
Тож проаналізуємо 5 основних міфів, притаманних нашій професії:

Міф 1. Робота, наче в фільмі

Дуже багато молодих юристів і студентів, які приймають рішення вступити на юрфак, дивляться різні серіали по типу Suits, де робота юриста представлена у вигляді постійного виру якихось яскравих подій. Насправді ж робота юриста на 85% складається із рутинної роботи, яку просто потрібно робити добре.

Міф 2. Відразу в яскраві пригоди

Є багато стереотипів серед юристів-початківців про те, що на старті кар’єри вони будуть приймати участь у гучних справах, робота представляється у вигляді потоку яскравих подій.

Насправді ж потрібно себе приземлити і привчити себе до думки про те, що робота юриста — це складна аналітична робота. Потрібно розуміти, що дні будуть насичені роботою і буденними поїздками в державні органи. На цьому яскравість на старті, як правило, закінчується :)

Проте в цьому є й плюси, адже для початку кожен з нас має отримати необхідний досвід для того, щоб перейти на більш високий рівень і робити більш складну роботу.

Міф 3. Навчання закінчено

Дехто думає, що з отриманням диплому уніаерситету навчання закінчилось і розпочалась сама лише робота. Насправді ж після закінчення університету справжнє навчання тільки розпочинається, оскільки ми переходимо від теорії до практики. І потрібно дуже багато працювати, оскільки часто те, що ми знаємо з теорії, абсолютно не сходиться з практикою.

Міф 4. Лише позитивні емоції

Коли людина переходить від роботи під керівництвом наставника до самостійної роботи, (наприклад, самостійно бере участь у судових процесах) вона повинна розуміти, що вона приймає участь в конфлікті.

Це може бути менш виражений конфлікт (наприклад, спір із державними органами) або суперконфліктний процес — коли мова йде про сімейний спір.

Міф 5. На старті мільйонів не буде

Потрібно розуміти, що робота юриста на початку — це мінімальні гроші, і великих гонорарів на цьому етапі чекати не потрібно. Для людини, яка розпочинає кар’єру має бути цінним в першу чергу досвід.

Тому дуже вірогідно, що на початку кар’єри не буде діамантів, дорогих машин та квартир, але ми повинні розуміти, що це все шлях, і в процесі можна отримати ту майстерність, яка допоможе реалізувати свої мрії в майбутньому.

Читайте також

Illustration

Книжковий клуб для юристів

Illustration

Топ-5 міфів про роботу адвоката

Illustration

5 книг, які стануть в пригоді кожному адвокату